♥ ŽIŤ ZDRAVO = JESŤ ZDRAVO → MOJE OBĽÚBENÉ VEGAN RECEPTY

októbra 26, 2015


Ahojte dievčatá,

v dnešnom článku by som vám rada ukázala a predstavila jedlá/recepty ktoré sú moje najobľúbenejšie. Poslednú dobu (neviem čo sa mi stalo) ale začala som si sama variť. No bude to asi tým, že ako vegetariánka a čiastočna vegánka, pri mojej NEvegetariánskej rodine to asi ani inak nešlo a bolo len otázkou času, kedy začnem a naučím sa sama variť. Na moje veľké prekvapenie to prišlo doslova zo dňa na deň. Na internete som si našla nejaké recepty, zabehla do obchodu a bez akýchkoľvek veľkých príprav sa pustila do toho. Bez akejkoľvek pomoci, stým, že som nevedela či to bude fantastické jedlo alebo sa na to nebude dať ani pozerať nie to jesť to. :) Teraz Vám predstavím 3 recepty/jedlá, ktoré som si naposledy varila/piekla a ktoré patria medzi moje favority, takže sa o ne chcem podeliť aj s vami. :)
Ak sa Vám takýto typ článkov páči, a chceli by ste takých viac... čo jedávam ako vegetariánka/vegánka, aká bola moja cesta k vegupne dostávam ž k vegánstvu, či ďalšie recepty... budem len rada, pretože je ešte veľa skvelých receptov ktoré mám, takže mi určíte napíšte dole do komentára. :)

Na záver už len ... IDE TO ZDRAVO A CHUTNE!



♥ DOMÁCI CHELBÍK

Medzi môj prvý úspech a zároveň prvé "veľké" jedlo ktoré som kedy upiekla, určite patrí upečenie domáceho chlebíka, do ktorého sa na moje prekvapenie pustila celá moja rodina a zjedol sa za jeden deň. :)

○ RECEPT 

• Cesto som robila zo špaldlovej múky a hladkej múky pšeničnej, od každej 125 g. Do múky som pridala 1 kocku kvasníc, 2 lyžice octu, 2 lyžičky himalájskej soli, ľanové a slnečnicové semienka. Všetko som zaliala 200 ml teplej vody. Cesto necháme vykysnúť. Po vykysnutí som dala cesto do vymastenej misy určenej na chlebík. Chliebík pečieme podľa potreby 60 - 80 min. v nepredhriatej rúre na 180° C.  Je dobré, chlebík niečim prikriť, ja som zvolila alobal. A po vytiahnutí chlebíka z rúry, ho taktiež prikryte, tentoraz môžete handrou.


♥ ŠAMPIŇÓNOVÁ OMÁČKA SO ŠPALDOVÝMI HALUŠKAMI

○ RECEPT

Na tento recept budeš potrebovať: 
• múka špaldová hladká
• 1 hrnček múka celozrnná
• 0,5 hrnčeka voda teplá
• 1 hrnček olej 3 PL
• soľ himalájska
---
• šampiňóny čerstvé
• smotana na varenie rastlinná - alnatura
• voda
• soľ himalájska
• kukuričný škrob (ja som použila trocha múky) zmiešanej z vodou

♦ Všetky suroviny na halušky spolu zmiešame, vymiešame a necháme postáť. Za ten čas si necháme zovrieť vodu v hrnci, keď voda vrie, cez cedák určený na halušky pretlačíme cesto. Po chvíľke keď halušky vyplávali na povrch, nechala som ich asi 3-5 minút prevariť a scedila som ich.

♦ Šampiňóny som umyla, pokrájala a orestovala na troche oleja. Zaliala som prevarenou horúcou vodou, aby boli šampióny ponorené, ale nie aby vo vode "plávali" a chvíľu nechala variť. Pridala som rastlinnú smotanu, a keď omáčka zovrela, vmiešala som múku rozmiešanú v troche vody. Prevarila a mohla som obedovať. Uvedené množstvo, aspoň v mojom prípade postačí tak pre 2 ľudí. :)



♥ ZEMIAKOVÉ PIROHY NASLADKO

○ RECEPT

Suroviny:
• zemiaky uvarené v šupke 0,5 kg
• múka špaldlová hladká
• soľ himalájska
• domáci lekvár
• orechy mleté
• med
• rastlinné maslo
• slivky (alebo iné ovocie)
• cukor trstinový

♦ Zemiaky som uvarila v šupke, očistila a nastrúhala najemno. Pridala som múku hladku špaldlovú (múky menej ako zemiakov - ja som jej pridávala podľa toho akú malo cesto konzistenciu, aby sa veľmi nelepilo) a trocha soli a vymiesila v cesto, ktoré som potom nechala chvíľku odpočívať.
Cesto som potom vyvaľkala, vykrojila kolieska a naplnila ich lekvárom, preložila na polovicu a kraje pritlačila vydličkou. Pirohy som dala variť do vriacej vody a keď vyplávali na povrch, vybrala som ich v sitku. 

♦ Kým sa pirohy varili, roztopila som v hrnčeku rastlinné maslo a urobila som slivkovú omáčku. Slivky som vykôstkovala, pridala trochu vody, hnedého cukru a rozmixovala v mixéry.

♦ Na tanier som dala pirohy, poliala ich slivkovou omáčkou a na vrch pridala mleté orechy. :)



AKÉ JE VAŠE OBĽÚBENÉ JEDLO/RECEPT? PREFERUJETE SKÔR ZDRAVÉ JEDLÁ, ALEBO JETE "VŠETKO" BEZ OHĽADU NA "ZDRAVOSŤ JEDLA? :)


You Might Also Like

19 komentárov

  1. Super jedlá, vyzerajú úžastne:)
    http://vsetko-co-mam-rada-by-vaja.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Thanks a lot dear :D

    Hum, so delicious :D
    I have to try this :D

    NEW PERSONAL POST | All about my Laser Surgery
    InstagramFacebook Oficial PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Wow i think i need to be vegan now
    Lol
    Love this

    The Bandwagon Chic | Instagram | Bloglovin | Snapchat: bandwagonchic

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. haha thank you dear ♥ VEGAN is good :)
      XOXO

      Odstrániť
  4. ja jen teda hocičo čo mi pride na chuť ale určite neohrdnem niečim zdravším užasne to všetko vyzera a tie pyrohy hneď by som si dala:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. They look so delicious!

    www.elabellaworld.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. All this food looks amazing :) Thanks for sharing these healthy recipes


    Rachel xx
    http://www.thedailyluxe.net

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Yummy!!!! Love the recipes!
    Thanks for share darling.
    Have a nice day,
    XOXO
    http://themarielement.blogspot.pt/

    OdpovedaťOdstrániť

SUBSCRIBE NEWSLETTER

Get an email of every new post! We'll never share your address.

NIKOLA KNAZIKOVA

NIKOLA KNAZIKOVA

Celkový počet zobrazení stránky